À la carte -ravintola

stadilaista ravintolakulttuuria kunnioittaen Helsingin Kalliossa

Varaa pöytä

Ravintola Oiva on stadilaista ruokakulttuuria kunnioittava à la carte -ravintola Helsingin Kalliossa.

Oivan iltakeittiö on avoinna tiistaista torstaihin kello 15.00–21.00 ja perjantaista lauantaihin kello 15.00–22.00. 

TEATTERIMENU

 

VIHERSALAATTI
Valikoituja salaatteja, rucolaöljyä, kirsikkatomaattia ja marinoitua punasipulia (G, M, V)
***
HÄRÄNPIHVI BEARNAISE
Härän ulkofilepihvi 160 g, bearnaisekastiketta ja ranskalaiset perunat (G, L)
tai
PAISTETTUA KUHAA
Paistettua kuhafileetä, suppilovahverokastiketta, salviaperunamuusia (L)

tai

TATTIRISOTTO (G, L, saatavilla V)
***
VANILJAJÄÄTELÖÄ JA MARJAMELBAA (G, L, saatavilla V) 


KALA / LIHA 43,00 €

KASVIS 34 €

 

 

KAUSIMENU

 

KATKARAPUSKAGEN

Katkarapuskagenia saaristolaisleipää ja tilliöljyä (L)

Viinisuositus: Rüdesheimer Burgweg Riesling Trocken 10,50 16 Cl

 

tai

 

TOFU SKAGEN

Tofu skagenia, caviart-fraichea ja pikkelöityjä retiisejä sekä saaristolaisleipää

(V, saatavilla myös G)

Viinisuositus: Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen 12,40 16 cl

 

***

PAISTETTUA KUHAA

Paistettua kuhafileetä, suppilovahverokastiketta, salviaperunamuusia (L)

Viinisuositus: Roberto Sarotto Gavi Virgilio 11,60 16 cl

tai

 

HÄRÄN PETIT TENDER

Härän Petit Tender, punaviinikasteketta, Manchego-perunagratiinia ja siirappipaahdettuja porkkanoita (G, L)

Viinisuositus: Pepperbox Shiraz 10,70 16 cl

tai

 

PAAHDETTUA JUURISELLERIÄ

Paahdettua juuriselleriä, rapeita kikherneitä, valkoviinikastiketta, granaattiomenaa ja

siirappipaahdettuja porkkanoita (G, M, V)

Viinisuositus: Patriarche Pinot Noir 9,20 16 cl

***

 

SUKLAAFONDANT 

Lämmin suklaafondant ja vaniljajäätelöä (L)

(gluteenittomille ja vegaaneille tarjolla oma vaihtoehto)

Viinisuositus: Dr. Pauly-Bergweiler Noble House Beerenauslese 13,50 € 8 cl

 

Kala / liha 49,50 €

Kasvis 43 €

***

Alkuruoat & seurusteluun &

Klassikkoleivät & burgerit

VIHERSALAATTI 7,50 €

Valikoituja salaatteja, rucolaöljyä, kirsikkatomaattia ja

marinoitua punasipulia (G, M, V)

 

FISU & HERNE 13,50 €

Pankopaneroitua kuhaa, hernepyreetä ja

piparjuuri-creme fraishea G, L)

 

REININ MAKKARATRIO 13,50 €

Dijonmajoneesia ja Oivan sinappia

 

ETANAPANNU 13,50 €

Parmesanilla gratinoituja valkosipulisia etananoita (L, G) sekä patonkia (L, saatavilla G)

 

TATTIPANNU 13,50 €

Parmesanilla gratinoituja valkosipulisia tatteja sekä patonkia (L) Myös vegaaninen vaihtoehto saatavilla

 

GAMBAS AL PIL PIL 13,50 €

Chili-valkosipuliöljyssä tiristetettyjä jättikatkaravun pyrstöjä (G, M) ja patonkia

 

SUPPILOVAHVEROKEITTO 13,50 €

Kuohkean kermainen suppilovahverokeitto (L) ja

paahdettua saaristolaisleipää

 

FISU JA RANET 19,50 €

Pankopaneroitua kuhaa, hernepyreetä, ranskalaiset perunat

piparjuuri-creme fraishea G, L)

 

THE MAKKARAPERUNAT 19,50 €

Kauden hitti! Reinin makkaravalikoima & ranskalaisia,

Dijon-majoneesia, Oivan sinappia ja ketsuppia

 

CROQUE OIVA 18,00 €
Oivan klassikkoleipä! Palvattua maalaiskinkkua, emmentaljuustoa, bechamel-kastiketta ja paistettu kananmuna sekä kirsikkatomaattisalaattia (L)


KASVIS CROQUE 18,00 €
Oivan klassikkoleipä nyt kasvisversiona! Paahdettua munakoisoa, emmentaljuustoa, bechamelkastiketta ja paistettu kananmuna sekä kirsikkatomaattisalaattia (L)


CLUB SANDWICH 18,00 €
Kolmioleipien klassikko! Paahdettua leipää, pariloitua kananrintaa ja pekonia, tomaattia ja salaattia, valkosipulimajoneesia sekä ranskalaisia perunoita

(M, saatavilla G)

 

OIVAN SMASH BURGER 21,50 €
Rotukarjan hampurilaispihvi, tomaattia, suolakurkkua, pikkelöityä punasipulia, Jukolan cheddaria, friseesalaattia ja chilimajoneesia sekä ranskalaisia perunoita & ketsuppia (L, saatavilla G)


VEGEBURGER 21,50 €
Paistettu kaura-vegepihvi, tomaattia, suolakurkkua, pikkelöityä punasipulia, vegaanijuustoa, friseesalaattia ja chilimajoneesia sekä ranskalaisia perunoita & ketsuppia  (V, gluteeniton kaura, saatavilla G sämpylä)

 

RANSKALAISET PERUNAT & DIPPI 6,50 €

(G, M, V)

 

BATAATTIRANSKALAISET & DIPPI 6,50 €

(G, M, V)



Pääruoat

LOHIKEITTO 21 €

Kermainen lohikeitto pintasavustetusta lohifieestä

(G, L) paahdettua saaristolaisleipää ja voita

 

VUOHENJUUSTOKANA 26,50 €

Pariloitua kananpojanrintaa ja pariloitua vuohenjuustoa, punaviinikastiketta, grillattuja kauden kasviksia sekä kermaisia valkosipuliperunoita (G, L)

 

LEHTIPIHVI 29,50 €

Ohueksi nuijittu naudan fileepihvi, valkosipuli-persiljavoita, grillattuja kauden kasviksia sekä ranskalaisia perunoita & ketsuppia (G, L)

 

HÄRÄN PETITE TENDER 31,50 €

Pariloitua härän Petite Tenderiä, punaviinikastiketta, Manchego-perunagratiinia ja siirappipaahdettuja porkkanoita (G, L)

 

PAISTETTUA KUHAA 30,50 €

Paistettua kuhafileetä, suppilovahverokastiketta, salviaperunamuusia (L)

 

PAISTETTU JUURISELLERIPIHVI 25,50 €

Paistettu juuriselleripihvi, rapeita kikherneitä, valkoviinikastiketta, granaattiomenaa ja siirappipaahdettuja porkkanoita (G, M, V)

 

TATTIRISOTTO 21 €

(G, L, saatavilla myös V)

Lisää:

Pariloitua kananpojanrintaa +6 €

Grillattuja jättikatkarapuja +8 €

Paistettua kuhafileetä +10 €

 

 

LASTEN À LA CARTE

LEHTIPIHVI JA RANSKALAISET 15,50 €

Ohueksi nuijittu naudan fileepihvi, talon maustevoita ja

ranskalaisia perunoita, porkkana- ja kurkkutikkuja (G, L)

 

BURGERI JA RANSKALAISET 10,80 €

Paistettu rotukarjan hampurilaispihvi, ketsuppia, Jukolan cheddaria, salaattia, tomaattia.

Ranskalaisia perunoita & ketsuppia (L, saatavilla G)

 

LOHIKEITTO 10 €

Kermainen lohikeittoa ja saaristolaisleipää

 

LASTEN JÄÄTELÖANNOS 4,00 €

1 pallo vaniljajäätelöä ja valinnainen kastike (G, L)

 

 

JÄLKIRUOAT JA KAHVIT

SUKLAAFONDANT 10,50 €

Lämmin suklaafondant ja vaniljajäätelöä (L)

(gluteenittomille ja vegaaneille tarjolla oma vaihtoehto)

 

PISTAASIKAKKU (L) 10,50 €

Valkosuklaakastiketta, hunajaglaseerattua viikunaa ja pistaasisuolaa

 

JUUSTOT 10,50 €

Viikunahilloa ja siemennäkkäriä

 

JÄÄTELÖÄ JA MARJAMELBAA 7,00 €

Vaniljajäätelö (G, L) Vegaaninen vaniljajäätelö (G, M, V)

Lisäpallo 3,50 €

 

 

KAHVIT

 

Espresso 3,50 €

Cappucino 5,20 €

Latte 5,20 €

Americano 4,80 €

Jäälatte 5,20 €

Haudutettu tee 3,50 €

Kaakao 4,80 

 

Lisätietoa allergeeneista ja tuoreen lihan alkuperästä saa henkilökunnalta

G-gluteeniton

L-laktoositon

M-maidoton

V-vegaaninen

 

Tuoreen lihan alkuperä

Nauta: Suomi / Usa

Kana: Suomi, Brasilia

 

 

Restaurant Oiva à la carte

Snacks & starters & soup & salads

GREEN SALAD 7,50 €

Salad of selected seasonal salads (G, D, V)

 

OIVA’S FISH FINGERS 13,50 €

Panko breaded whitefish fingers, horseradish mayo

 

REINI’S SAUSAGE TRIO 13,50 €

Dijon majonaise and Oiva´s mustard

 

GARLIC BUTTER ESCARGOTS 13,50 €

Snails gratin with Parmesan or Gorgonzola cheese in garlic butter (G, L) and baguette (L, available G)

 

PORSINI GRATIN 13,50 €

Garlic porcinis au gratin with Parmesan cheese and baguette (L) A vegan option is also available

 

FUNNEL CHANTERELLE SOUP 13,50 €

Velvety funnel chantarelle soup and butter-fried archipelago bread (L)

 

GAMBAS AL PIL PIL 13.50 €

Chilli-garlic fried king prawn and baguette (D, available G)

 

THE MAKKARAPERUNAT 19,50 €

The season hit! Reini’ sausages & fries, Dijon mayo, house mustard and ketchup

 

HOUSE FISH & CHIPS 19,50 €

Panko breaded whitefish fillet, green pea purée

 

 

 

Classic sandwiches & burgers

CROQUE VEGGIE 18,00 €

Grilled eggplant, emmental cheese, bechamel sauce and fried egg, with side salad (L)

 

CLUB SANDWICH 18,00 €

Toasted bread, grilled chicken breast and bacon, tomato and lettuce, garlic mayonnaise and french fries

(M, available in G)

 

OIVA'S SMASH BURGER 21,50 €

Grilled burger steak, chili mayo, Jukola cheddar cheese,

iceberg lettuce, tomato, pickles and pickled red onion.

French fries & ketchup (L, also available G)

 

VEGAN BURGER 21,50 €

Fried oat-steak, vegan cheese, chili mayo, iceberg lettuce, tomato, pickles and pickled red onion. French fries & ketchup (V, gluten-free oats, also available in a gluten-free bun)

 

 

Main courses

CREAMY SALMON SOUP 21 €

Creamy salmon soup made  from lightly smoked salmon fillet (G, L) served with toasted archipelago bread and butter

 

GOAT CHEESE CHICKEN 26.50 €

Grilled chicken breast and grilled goat cheese, red wine sauce, grilled season veggies and creamy garlic potatoes (G, L)

 

BEEF PETITE TENDER 31,50 €

Beef Petite Tender, red wine sauce, Manchego potato gratin, and syrup-roasted carrots

 

MINUTE STEAK 29.50 €

Beef fillet minute steak, garlic butter, grilled season veggies and

french fries (G, L)

 

FRIED PIKE PERCH FILLET 30.50 €

Fried pike perch fillet, funnel chantarelle sauce, mashed potatoes with sage and green peas (L)

 

ROASTED CELERIAC 25,50 €
Roasted celeriac, crispy chickpeas,  white wine sauce,

pomegranate, and syrup-roasted carrots (G, M, V)

 

PORCINI RISOTTO 21,00 €

Add:

Grilled chicken breast + 6 €

Grilled king prawns + 8 €

Fried pike perch fillet + 10 €

(G, L, also available in V)

 

 

KIDS’ À LA CARTE

 

SIRLOIN STEAK AND FRENCH FRIES 15.50 €
Thinly pounded beef fillet steak, house herb butter, and
French fries, carrot, and cucumber sticks (G, L)

 

BURGER AND FRENCH FRIES 10.80 €
Grilled premium beef burger patty, ketchup, Jukolan cheddar,

lettuce, and tomato, french fries & ketchup (L, available as G)

 

SALMON SOUP 10 €
Creamy salmon soup and archipelago bread

 

KIDS' ICE CREAM DESSERT 4.00 €
1 scoop of vanilla ice cream and a sauce of your choice (G, L)

Desserts and coffee

CHOCOLATE FONDANT 10,50 €

Warm chocolate fondant and vanilla ice cream (L)

 

PISTACHIO CAKE 10.50 €

Served with white chocolate sauce, honey-glazed fig, and pistachio salt (L)

 

CHEESES 10,50 €

Fig jam and seed cookie

 

ICE CREAM WITH BERRY JAM 7,00 €

Vanilla ice cream (G, L)

Vegan vanilla ice cream (G, D, V)

Extra scoop 3,50 €

 

 

 

SEASONAL MENU

 

STARTER  

 

SHRIMP SKAGEN

Shrimp skagen, archipelago bread and dill oil (L)
Wine recommendation: Rüdesheimer Burgweg Riesling Trocken 10.50 € / 16 cl

or

TOFU SKAGEN
Tofu Skagen, caviart crème fraiche, pickled radishes, and archipelago bread
(V, also available as G)
Wine recommendation: Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen 12.40 € / 16 cl

 

 

MAIN COURSE

 

FRIED PIKE-PERCH
Fried pike perch fillet, funnel chantarelle sauce, mashed potatoes with sage and green peas (L)
Wine recommendation: Domäne Wachau Grüner

Veltliner Federspiel Terrassen 12.40 € / 16 cl

or

BEEF PETIT TENDER
Beef Petit Tender, punaviinikastiketta, Manchego potato gratin,

and syrup-roasted carrots (G, L)
Wine recommendation: Pepperbox Shiraz 10,70 / 16 c 

or

ROASTED CELERIAC
Roasted celeriac, crispy chickpeas, white winw sauce,

pomegranate, and syrup-roasted carrots (G, M, V)
Wine recommendation: Patriarche Pinot Noir 9.20 € / 16 cl

 

DESSERT

 

CHOCOLATE FONDANT 10,50 €

Warm chocolate fondant and vanilla ice cream (L)

(A gluten-free and vegan option is available)
Wine recommendation: Dr. Pauly-Bergweiler

Noble House Beerenauslese 13.50 € / 8 cl

 

49,50 € / person (fish or meat)

43€ / person (vegetable)

 

 

THEATER MENU

GREEN SALAD
Selected greens, arugula oil, cherry tomatoes, and

marinated red onions (G, M, V)

 

BEEF PETITE TENDER 

Beef Petite Tender, red wine sauce, Manchego potato gratin, and syrup-roasted carrots

 

or


FRIED PIKE-PERCH
Fried pike perch fillet, funnel chantarelle sauce, mashed potatoes with sage and green peas (L)

or

PORCINI RISOTTO (G, L, available as V)


VANILLA ICE CREAM AND BERRY MELBA (G, L, available as V)

 

 

Oivan lahjakortit

Lahjakortin saa myös suoraan Oivasta – osta lahjakortti tästä!

  • Annos
  • Pääruoka
  • Jälkiruoka