À la carte -ravintola

stadilaista ravintolakulttuuria kunnioittaen Helsingin Kalliossa

Varaa pöytä

Ravintola Oiva on stadilaista ruokakulttuuria kunnioittava à la carte -ravintola Helsingin Kalliossa.

Oivan iltakeittiö on avoinna tiistaista torstaihin kello 15.00–21.00 ja perjantaista lauantaihin kello 15.00–22.00. 

TEATTERIMENU

 

VIHERSALAATTI

Valikoituja salaatteja, melonia, minttua ja kurkkua ja vinegretteä (G, M, V)

***

LEHTIPIHVI

Ohueksi nuijittu naudan fileepihvi, maustevoita, grillattuja kasviksia sekä ranskalaisia perunoita ja ketsuppia (G, L)

Viinisuositus: Demuerte Classic, Espanja 16 cl 10,30 €

tai

PAISTETTUA KUHAA

Paistettua kuhafileetä, beurre blanc -kastiketta, parsa-perunapaistosta ja pikkelöityä fenkolia (G, L)

Viinisuositus: Domäne Wachau Amphora Riesling, Itävalta

16 cl 12,40 €

tai

PARSARISOTTO

(G, L, saatavilla V)

Viinisuositus: Domäne Wachau Amphora Riesling, Itävalta

16 cl 12,40 €

***

VANILJAJÄÄTELÖÄ JA

MARJAMELBAA

(G, L, saatavilla V)

 

KALA / LIHA 43,00 €

KASVIS 34,00 €

 

 

KAUSIMENU

 

LOHITARTAR

Dijon-sinapilla ryyditettyä lohitartaria ja

kurpitsansiemennäkkäriä (M, saatavilla G)

Viinisuositus: Casa Rojo El Gordo Del Circo

Espanja 16 cl 12 €

tai

PAAHDETTU TOFU -TARTAR

Dijon-sinapilla ryyditettyä tofutartaria ja

kurpitsansiemennäkkäriä, (M, V, saatavilla G)

Viinisuositus: Cesari Pinot Grigio 16 cl 10,20 €

***

PAISTETTUA KUHAA

Paistettua kuhafileetä, beurre blanc -kastiketta, parsa-perunapaistosta ja pikkelöityä fenkolia (G, L)

Viinisuositus: Domäne Wachau Amphora Riesling,

Itävalta 16 cl 12,40 €

tai

PIPPURIPIHVI

Naudan sisäfilepihvi, pippurikastiketta, parsa-perunapaistosta ja grillattuja kasviksia (G, L)

Viinisuositus: Pepperbox Shiraz, Australia 16 cl 10,70 €

tai

PAAHDETTU MUNAKOISO

Paahdettua yrttimarinoitua munakoisoa, yrttihummusta ja

basilika-tomaattisalsaa (G, M, V)

Viinisuositus: Chemin Des Sables Rosé, Ranska

16 cl 11,20 €

***

PISTAASIKAKKU

Pistaasikakkua, valkosuklaakastiketta ja

karamellisoitu viikuna (L)

Viinisuositus: Abtei Himmerod

Riesling Spätlese, Itävlta 12 cl 7,60 €

 

Kala / liha 49,50 €

kasvis 43,00 €

***

Alkuruoat & seurusteluun &

Klassikkoleivät & burgerit

VIHERSALAATTI 7,50 €

Valikoituja salaatteja, melonia, minttua ja kurkkua ja vinegretteä (G, M, V)

Viinisuositus: Casa Rojo El Gordo Del Circo

 

LOHITARTAR 13,50 €

Dijon-sinapilla ryyditettyä lohitartaria ja

kurpitsansiemennäkkäriä (M, saatavilla G)

Viinisuositus: Pinot Grigio Doc

 

PAAHDETTU TOFU -TARTAR 13,50 €

Dijon-sinapilla ryyditettyä tofutartaria ja

kurpitsanseimennäkkäriä, (M, V, saatavilla G)

Viinisuositus: Cesari Pinot Grigio Doc

 

VIHREÄÄ PARSAA 14,50 €

Grillattua parsaa ja hollandaisekastiketta, muikun mätiä tai rapeaa pekonimurua (G, L)

Viinisuositus: Cesari Pinot Grigio Doc

 

CHILI-VALKOSIPULIRAVUT 13,50 €

Klassinen espanjalainen Gambas al Pil Pil!

Chili-valkosipuliöljyssä tiristettyjä jättikatkaravun pyrstöjä (G, M) ja patonkia (M, V, saatavilla G)

Viinisuositus: Abtei Himmerod Riesling Spätlese

 

CHILI-VALKOSIPULIKUKKAKAALIT 11,50 €

Kasvisversio klassisesta espanjalaisesta gambas al pil pil annoksesta. Chili-valkosipuliöljyssä tiristettyä kukkakaalia

(G, M, V) ja patonkia (M, V, saatavilla G)

Viinisuositus: Abtei Himmerod Riesling Spätlese

 

RANSKALAISET PERUNAT & DIPPI 7,00 €

(G, M, saatavilla V)

Viinisuositus: Casa Rojo El Gordo Del Circo

 

 

THE MAKKARAPERUNAT 20,00 €

Kauden hitti! Reinin makkaravalikoima ja

ranskalaisia perunoita,Dijon-majoneesia,

Oivan sinappia ja ketsuppia (G, M)

Viinisuositus: Cuvée Jean-Paul Rouge

 

FISU JA RANET 22,00 €

Pankopaneroitua kuhaa, hernepyreetä, ranskalaiset perunat ja piparjuuri creme fraishea (G, L)

Viinisuositus: Domäne Wachau Grüner Veltliner

Federspiel Terrassen

 

CROQUE OIVA 18,50 €

Oivan klassikkoleipä! Palvattua maalaiskinkkua,

emmentaljuustoa, bechamel-kastiketta ja paistettu kananmuna sekä vihersalaattia (L)

Viinisuositus: Pablo Claro Chardonnay

 

KASVIS CROQUE 18,50 €

Oivan klassikkoleipä nyt kasvisversiona! Paahdettua munakoisoa, emmentaljuustoa, bechamel-kastiketta ja paistettu kananmuna sekä vihersalaattia (L)

Viinisuositus: Pablo Claro Chardonnay

 

CLUB SANDWICH 22,00 €

Kolmioleipien klassikko! Paahdettua leipää,

pariloitua kananrintaa ja pekonia, tomaattia ja salaattia, valkosipulimajoneesia sekä ranskalaisia perunoita

(M, saatavilla G)

Viinisuositus: Demuerte Classic

 

OIVAN SMASH BURGER 22,00 €

Kaksi rotukarjan smash-pihviä, tomaattia, suolakurkkua, pikkelöityä punasipulia, Jukolan cheddaria, friseesalaattia ja chilimajoneesia sekä ranskalaisia perunoita ja ketsuppia (L, saatavilla G)

Viinisuositus: Ricossa Barbera Asti Docg

 

VEGEBURGER 22,00 €

Paistettu kaura-vegepihvi, tomaattia, suolakurkkua,

pikkelöityä punasipulia, vegaanijuustoa, friseesalaattia ja chilimajoneesia sekä ranskalaisia perunoita ja ketsuppia

(V, saatavilla G)

Viinisuositus: Ricossa Barbera Asti Docg

Pääruoat

LOHIKEITTO 22,00 €
Kermainen lohikeitto pintasavustetusta lohifieestä
(G, L) paahdettua saaristolaisleipää ja voita
Viinisuositus: Abtei Himmerod Riesling Spätlese


PAISTETTUA KUHAA 31,00 €
Paistettua kuhafileetä, beurre blanc -kastiketta, parsa-perunapaistosta ja pikkelöityä fenkolia (G, L)
Viinisuositus: Domäne Wachau Grüner Veltliner
Federspiel Terrassen


KANANPOIKAA PICCATA 26,00 €
Pankopaneroitua kananpojanfileetä, sitruunaista
persilja-valkosipulivoita, pikkelöityä fenkolia ja perunasosetta
Viinisuositus: Abtei Himmerod Riesling Spätlese


PORONKÄRISTYS 30,00 €
Perunamuusia, puolukkahilloa ja suolakurkkua (G, L)
Viinisuositus: Murviedro Sericis Bobal


LEHTIPIHVI 30,00 €
Ohueksi nuijittu naudan fileepihvi, maustevoita, grillattuja kasviksia sekä ranskalaisia perunoita ja ketsuppia (G, L)
Viinisuositus: Demuerte Classic


HÄRÄN PETITE TENDER 31,00 €
Pariloitua härän petite tenderiä, pippurikastiketta,
valkosipuliperunoita ja grillattuja kasviksia
Viinisuositus: Pepperbox Shiraz


PAAHDETTU MUNAKOISO 25,00 €
Paahdettua yrttimarinoitua munakoisoa, yrttihummusta ja basilika-tomaattisalsaa (G, M, V)
Viinisuositus: Chemin Des Sables Rosé


PARSARISOTTO 22,00 €
(G, L, saatavilla myös V)
Viinisuositus: Domäne Wachau Amphora RieslingLisää:
Pariloitua kananpojanrintaa +7,00 €
Grillattuja jättikatkarapuja +9,50 €
Paistettua kuhafileetä +10,50 €

 

 

LASTEN À LA CARTE

Paneroitua kananpoikaa 10,80 €

Leivitettya kananfileetä, ranskalaiset perunat ja kauden kasviksia

(G, L, saatavilla myös M)

 

burgeri ja ranskalaiset 10,80 €

Paistettu rotukarjan hampurilaispihvi, ketsuppia, Jukolan cheddaria, salaattia, tomaattia. Ranskalaisia perunoita & ketsuppia (L, saatavilla G)

 

LOHIKEITTO 10 €

Kermainen lohikeitto ja saaristolaisleipää

 

Lasten jäätelöannos 4,00 €

1 pallo vaniljajäätelöä ja valinnainen kastike (G, L)

JÄLKIRUOAT JA KAHVIT

SUKLAAFONDANT 10,50 €

Lämmin suklaafondant ja vaniljajäätelöä (L)

(gluteenittomille ja vegaaneille tarjolla oma vaihtoehto)

 

PISTAASIKAKKU (L) 10,50 €

Valkosuklaakastiketta, hunajaglaseerattua viikunaa ja pistaasisuolaa

 

JUUSTOT 10,50 €

Viikunahilloa ja siemennäkkäriä

 

JÄÄTELÖÄ JA MARJAMELBAA 7,00 €

Vaniljajäätelö (G, L) Vegaaninen vaniljajäätelö (G, M, V)

Lisäpallo 3,50 €

 

 

KAHVIT

 

Espresso 3,50 €

Cappucino 5,20 €

Latte 5,20 €

Americano 4,80 €

Jäälatte 5,20 €

Haudutettu tee 3,50 €

Kaakao 4,80 

 

Lisätietoa allergeeneista ja tuoreen lihan alkuperästä saa henkilökunnalta

G-gluteeniton

L-laktoositon

M-maidoton

V-vegaaninen

 

Tuoreen lihan alkuperä

Nauta: Suomi / Usa

Kana: Suomi, Brasilia

 

 

Restaurant Oiva à la carte

Snacks & starters & soup & salads

 

GREEN SALAD 7,50 €

A selection of fresh greens, melon, mint, cucumber and

vinaigrette (G, D, V)

 

SALMON TARTARE 13,50 €

Salmon tartare seasoned with Dijon mustard, served with

pumpkin seed crispbread (D and G is available)

 

ROASTED TOFU TARTARE 13,50 €

Tofu tartare seasoned with Dijon mustard, served with

pumpkin seed crispbread (D, V and G is available)

 

PORSINI GRATIN 13,50 €

Garlic porcinis au gratin with Parmesan cheese and

baguette (L) (V is available)

 

CHILI GARLIC PRAWNS 13,50 €

A Spanish classic Gambas al Pil Pil!

Tiger prawn tails sizzled in chili-garlic oil (G, D)

Served with baguette

 

CHILI GARLIC CAULIFLOWER 11,50 €

A vegetarian take on the Spanish Gambas al Pil Pil!

Cauliflower sizzled in chili-garlic oil (G, D, V)

Served with baguette

 

FRENCH FRIES & DIP 7,00 €

(G, M, available as V)

Classic sandwiches & burgers

THE MAKKARAPERUNAT 20,00 €

The season hit! Reini’ sausages & fries, Dijon mayo,

house mustard and ketchup (G, D)

 

HOUSE FISH & CHIPS 22,00 €

Panko breaded pike perch fillet, green pea purée and fries (G, L)

 

CROQUE OIVA 18,50 €

Oiva's classic sandwich! Grilled country ham, emmental cheese, bechamel sauce and fried egg, with side salad (L)

 

CROQUE VEGGIE 18,50 €

Grilled eggplant, emmental cheese, bechamel sauce and

fried egg, with side salad (L)

 

CLUB SANDWICH 22,00 €

Toasted bread, grilled chicken breast and bacon, tomato and

lettuce, garlic mayonnaise and french fries (M, G is available)

 

OIVA'S SMASH BURGER 22,00 €

Grilled burger steak, chili mayo, Jukola cheddar cheese,

iceberg lettuce, tomato, pickles and pickled red onion.

French fries & ketchup (L, G is available)

 

VEGAN BURGER 22,00 €

Fried oat-steak, vegan cheese, chili mayo, iceberg lettuce, tomato, pickles and pickled red onion. French fries & ketchup

(V, gluten-free oats and gluten free bun is available)

 

Main courses

CREAMY SALMON SOUP 22,00 €

Creamy soup with lightly smoked salmon fillet (G, L), served with toasted archipelago bread and butter

 

PAN-SEARED PIKE-PERCH 31,50 €

Pan-fried pike-perch fillet, beurre blanc sauce, dill butter potatoes, and pickled fennel (G, L)

 

CHICKEN PICCATA 26,00 €

Panko-breaded chicken fillet with lemony parsley-garlic butter, pickled fennel and mashed potatoes (G, L)

 

REINDEER STEW 30,00 €

Traditional slow-cooked reindeer with mashed potatoes, lingonberry jam and pickles (G, L)

 

MINUTE STEAK 30,00 €

Beef fillet minute steak, with herbed butter, grilled seasonal vegetables, and french fries with ketchup (G, L)

 

BEEF PETITE TENDER 31,50 €

Grilled petite tender beef steak with peppercorn sauce, garlic potatoes and grilled seasonal vegetables (G, L)

 

ROASTED EGGPLANT 25,00 €

Herb-marinated roasted eggplant with herb hummus and basil-tomato salsa (G, D, V)

 

PORCINI RISOTTO 22,00 €

(G, L, available as V)

Extras for Risotto:

Grilled chicken breast – 7,00 €

Grilled tiger prawns – 9,50 €

Pan-fried pike-perch fillet – 10,50 €

 

 

KIDS’ À LA CARTE

 

CHICKEN PICCATA 10,80 €

Panko-breaded chicken fillet, French fries, carrot and

cucumber sticks (G, L)

 

BURGER AND FRENCH FRIES 10.80 €
Grilled premium beef burger patty, ketchup, Jukolan cheddar,

lettuce, and tomato, french fries & ketchup (L, available as G)

 

SALMON SOUP 10 €
Creamy salmon soup and archipelago bread

 

KIDS' ICE CREAM DESSERT 4.00 €
1 scoop of vanilla ice cream and a sauce of your choice (G, L)

Desserts and coffee

CHOCOLATE FONDANT 10,50 €

Warm chocolate fondant and vanilla ice cream (L)

 

PISTACHIO CAKE 10.50 €

Served with white chocolate sauce, honey-glazed fig, and pistachio salt (L)

 

CHEESES 10,50 €

Fig jam and seed cookie

 

ICE CREAM WITH BERRY JAM 7,00 €

Vanilla ice cream (G, L)

Vegan vanilla ice cream (G, D, V)

Extra scoop 3,50 €

 

 

 

THEATRE MENU

 

GREEN SALAD

A selection of fresh greens, melon, mint, cucumber, and vinaigrette (G, D, V)

***

MINUTE STEAK

Thinly pounded beef tenderloin steak, herb butter, grilled vegetables, French fries & ketchup (G, L)

Wine recommendation: Demuerte Classic, Spain

16 cl 10,30 €

OR

PAN-SEARED PIKE-PERCH

Pan-fried pike-perch fillet, beurre blanc sauce, dill butter potatoes, and pickled fennel (G, L)

Wine recommendation: Domäne Wachau Amphora Riesling, Austria 16 cl 12,40 €

OR

PORCINI RISOTTO

(G, L, available as V)

Wine recommendation: Domäne Wachau Amphora Riesling, Austria 16 cl 12,40 €

***

VANILLA ICE CREAM & BERRY MELBA

(G, L, available as V)

 

 

FISH / MEAT MENU 43,00 €

VEGETARIAN MENU 34,00 €

 

 

SEASONAL MENU

 

SALMON TARTARE

Salmon tartare seasoned with Dijon mustard and served with pumpkin seed crispbread (G, M)

Wine recommendation: Crémant De Die Icone, France, Crémant d’Alsace 12 cl 7,90 €

or

ROASTED TOFU TARTARE

Tofu tartare seasoned with Dijon mustard and served with pumpkin seed crispbread (G, M, V)

Wine recommendation: Crémant De Die Icone, France, Crémant d’Alsace 12 cl 7,90 €

 

***

PAN-SEARED PIKE-PERCH

Pan-fried pike-perch fillet, beurre blanc sauce, dill butter potatoes, and pickled fennel (G, L)

Wine recommendation: Domäne Wachau Amphora Riesling, Austria 16 cl 12,40 €

or

BEEF PETITE TENDER

Grilled beef petite tender, peppercorn sauce, garlic potatoes, and grilled seasonal vegetables

Wine recommendation: Pepperbox Shiraz, Australia 16 cl 10,70 €

or

ROASTED EGGPLANT

Herb-marinated roasted eggplant, herb hummus, and basil-tomato salsa (G, D, V)

Wine recommendation: Vicarage Lane Sauvignon Blanc, New Zealand 16 cl 11,10 €

 

***

PISTACHIO CAKE

Pistachio cake with white chocolate sauce and caramelized fig (L)

Wine recommendation: Dr. Pauly-Bergweiler Noble House Beerenauslese 8 cl 13,50 €

 

 

FISH / MEAT MENU 49,50 €

VEGETARIAN MENU 43,00 €

 

Oivan lahjakortit

Lahjakortin saa myös suoraan Oivasta – osta lahjakortti tästä!

  • Annos
  • Pääruoka
  • Jälkiruoka